اخبار

اعتماد نیروگاه رامین به توان تولیدکنندگان قطعات و تجهیزات نیروگاهی کشور

راه اندازی واحدهای جدید نیروگاه رامین در الویت طرح های وزارت نیرو/ با تمام توان تلاش می کنیم برق مورد نیاز در استان خوزستان تامین شود

نیروگاه رامین هیچ گونه شاکی زیست محیطی ندارد


 

راه اندازی واحدهای جدید نیروگاه رامین در الویت طرح های وزارت نیرو/ با تمام توان تلاش می کنیم برق مورد نیاز در استان خوزستان تامین شود


کارون پرس: مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز با اشاره به اینکه راه اندازی دو واحد جدید تولید برق در دستور کار نیروگاه رامین قرار دارد، گفت: راه اندازی واحد های 7 و 8 نیروگاه رامین از جمله طرح های الویت دار در وزارت نیرو است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کارون پرس؛ سیدعلیرضا موسوی در جمع خبرنگاران با اشاره اینکه برای تکمیل و راه اندازی این دو واحد نیروگاهی پنج هزار میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صنعت برق کشور اختصاص یافته است، بیان داشت: ساخت واحدهای 7 و 8 این نیروگاه که در قالب طرح توسعه آن برنامه ریزی شده، منتظر تامین نقدینگی است .

وی افزود: ساخت این واحدها در اولویت نخست طرح های وزارت نیرو قرار دارد و وزارت نیرو آن را به عنوان طرح اولویت دار در دستور کار قرار داده است .

به گفته موسوی با احداث واحدهای 7 و 8 نیروگاه رامین ظرفیت این نیروگاه به میزان حدود 640 مگاوات(هر کدام 320مگاوات) افزایش خواهد یافت.

نیروگاه رامین و ساخت بومی قطعات توربین بخار

مدیرعامل نیروگاه حرارتی رامین اهواز همچنین از دستیابی این نیروگاه به فناوری ساخت پره های توربین بخار و تولید روغن مورد نیاز روانکاری و کنترل سیستم توربین های بخار خبر داد و گفت: این دستاورد مهم در صنعت برق کشور به کاهش هزینه ها و صرفه جویی ارزی منجر شد.

وی ادامه داد: این تاکید لازم است که نیروگاه رامین به پشتوانه دانش علمی و عملی متخصصان داخلی، موفق به بومی سازی و ساخت این پره ها شده است.

موسوی محل نصب این نوع پره ها را واحد شماره 3 نیروگاه رامین اعلام کرد و افزود: این اقدام برای نخستین بار در اندازه واحدهای 300مگاواتی در بین نیروگاه های حرارتی کشور در محل توربین بخار واحد شماره 3 این نیروگاه صورت گرفته است.

مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز، همچنین اضافه کرد: نیروگاه رامین به عنوان نیروگاه پیشرو در بین نیروگاه های حرارتی کشور به تولید روغن های مورد نیاز توربین های بخار دست یافته که بر همین اساس به میزان یک ششم در هزینه ها صرفه جویی شده است .

مدیرعامل نیروگاه حرارتی رامین گفت: پیشتر هر بشکه 200لیتری روغن از خارج کشور به قیمت معادل 300 تا 500میلیون ریال وارد می شد که هم اینک با تولید آن در داخل کشور صرفه جویی ارزی خوبی به دنبال داشته است.

این کارشناس برجسته در صنعت برق کشور با بیان اینکه روغن های وارداتی نوعا از کیفیت پایینی برخوردار بودند، عنوان کرد: روغن های تولید شده در داخل علاوه بر داشتن کیفیت مناسب از قابلیت تحمل دمای بالای هوا در شرایط اقلیمی استان خوزستان برخوردار هستند.

تامین 54 درصد برق خوزستان و چهار درصد برق کشور توسط نیروگاه رامین

مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز همچنین به تامین 54 درصد از تولید برق استان خوزستان و چهار درصد از تولید برق کشور توسط این نیروگاه اشاره کرد و گفت: این نیروگاه با شش واحد نیروگاهی ظرفیت تولید یک هزار و 850مگاوات انرژی را دارد که پارسال 11میلیون و 694هزار و 374 مگاوات ساعت برق تولید کرد.

وی پیک مصرف روزانه امسال برق در خوزستان را هفت هزار و 500 مگاوات پیش بینی کرد و افزود: تولید برق نیروگاه در روز یک هزار و 750 مگاوات است.

اعتماد نیروگاه رامین به توان تولیدکنندگان قطعات و تجهیزات نیروگاهی کشور

مدیرعامل این نیروگاه حرارتی با تاکید بر اینکه نیروگاه رامین به تولید کنندگان قطعات و تجهیزات نیروگاهی در سراسر کشور اعتماد دارد، بیان داشت: از مهم ترین دستاوردهای این اعتماد ساخت 10هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه در سال گذشته بود.

جبران کمبود تولید برق نیروگاه های آبی توسط نیروگاه های گازی و سیکل ترکیبی

موسوی با اشاره به اینکه استان خوزستان بعد از استان تهران به لحاظ تولید برق مصارف صنعتی و خانگی دومین استان پر مصرف کشور است، عنوان کرد: در حال حاضر در شرایط خشکسالی قرار داریم و الویت استفاده از آب با مصارف شرب تعیین شده است و بر همین اساس نیروگاه های آبی ظرفیت های تولید برق خود را کاهش داده اند و جبران این کمبود در استان خوزستان بر عهده نیروگاه های گازی و سیکل ترکیبی است.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های تعریف شده نیروگاه های آبی باید 65درصد از برق مورد نیاز استان خوزستان را تامین کنند که به دلیل شرایط خشکسالی این برنامه غیر قابل تحقق است و در حال حاضر نیروگاه های آبی با ظرفیت 35 تا 40 درصد از تولید برق، کار می کنند.

مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز، ادامه داد: در حال حاضر تامین 65 درصد تولید برق استان توسط نیروگاه های رامین، شهید مدحج، آبادان و ماهشهر انجام می شود.

نیروگاه رامین هیچ گونه شاکی زیست محیطی ندارد

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص مسائل زیست محیطی، بیان داشت: خوشبختانه این نیروگاه طی چند سال اخیر به هیچ وجه شاکی زیست محیطی نداشته است.

وی با اشاره به اینکه نیروگاه رامین اولین نیروگاه برقی کشور است که با در نظر گرفتن دغدغه های زیست محیطی، اقدام به نصب آخرین تجهیزات زیست محیطی بر روی خروجی خطوط فاضلاب و دودکش های خود کرده است، افزود: به منظور جلوگیری از هرگونه انحراف زیست محیطی در نیروگاه، با تایید سازمان محیط زیست اقدام به راه اندازی آزمایشگاه تخصصی در این زمینه و نیز بکارگیری پیمانکار محیط زیست که مورد اطمینان این سازمان است کرده ایم.

این فعال حوزه صنعت برق کشور، تاکید کرد: نیروگاه رامین و کارکنان آن پیشرو در رعایت اصول زیست محیطی هستند تا جایی که موفق شده ایم با تلاش دیگر همکاران خود در این نیروگاه پنج شاخصه اصلی زیست محیطی که سازمان محیط زیست برای نیروگاه های برقی تعریف کرده است را کاملا عملی و اجرایی کنیم.

پرداخت بدهی 17 ساله نیروگاه رامین به شهرداری باوی

موسوی همچنین با تاکید بر اینکه بدهی نیروگاه رامین اهواز تا سال 92 بر اساس اسناد و مدارک موجود به شهرداری باوی پرداخت شده است، اظهارداشت: بر اساس رسیدهای واریزی عوارض این نیروگاه به حساب شهرداری؛ مبلغ بدهی 3 میلیارد تومانی نیروگاه رامین صحت ندارد.

وی افزود: در همین خصوص پیگیری های قضایی صورت گرفته است و در صورت هرگونه رای دادگاه، این نیروگاه تمکین خواهد کرد.

مدیرعامل نیروگاه حرارتی رامین اهواز با اشاره به اینکه این نیروگاه به هیچ وجه از خدمات شهرداری استفاده نمی کند، بیان داشت: این نیروگاه حتی برای جمع آوری و جابجایی زباله های بهداشتی خود از پیمانکار استفاده می کند.

گفتنی است، نیروگاه رامین اهواز در کیلومتر 25جاده اهواز ـ مسجد سلیمان در نزدیکی رودخانه کـارون و شهر 'ویس' در شمال شرقی اهواز قرار دارد.

۲ تیر ۱۳۹۴ ۰۷:۴۸
تعداد بازدید : ۱,۴۹۴